Elhatárolódott az öccsétől Traian Băsescu államfő

Teljes mértékben elhatárolódott csütörtöki sajtónyilatkozatában öccse korrupciós ügyétől az államfő. Traian Băsescu hangsúlyozta, közel tíz éves mandátuma alatt soha nem próbálta meg befolyásolni az igazságszolgáltatást, és a Mircea Băsescu ellen felmerült gyanúk tisztázását is az igazságszolgáltatásra bízza.

Az államfő azt követően állt a nyilvánosság elé, hogy egy rejtett kamerás felvétel szerint az öccse 250 ezer dollárt fogadott el a Bercea Mondial néven ismert alvilági figura hozzátartozóitól, akiknek állítólag megígérte, hogy közbenjár az akkor még előzetes letartóztatásban lévő férfi (polgári nevén Sandu Anghel) bírósági ítéletének enyhítése vagy akár szabadlábra helyezése érdekében.

"Ha van olyan rendőr, ügyész vagy törvényszéki bíró, akinek tudomása van arról, hogy megpróbáltam befolyásolni elnöki mandátumaim alatt az igazságszolgáltatást, tárja az esetet a nyilvánosság elé" – fogalmazott az államfő. Elmondta, bízik az öccse ártatlanságában ugyanakkor sajnálja, hogy Mircea Băsescu "rossz társaságba" keveredett. "Ám felnőtt ember, felelnie kell a tetteiéert" – fűzte hozzá.

Kapcsolódók

Kimaradt?