Nagyon bonyolult szabályok szerint szexelhetnek a focisták a vébé alatt

Egyszerű grafikán ábrázolja a Quartz.com, hogy a brazil focivébé résztvevői közül melyik válogatottra milyen szexszabályzat érvényes. Legalább négy csapat játékosainál elvárás a szextilalom, pedig már megdőlt az a teória, hogy a nemi örömök csökkentik a sportteljesítményt.

Oroszország, Bosznia-Hercegovina, Chile és Mexikó - aQuartz.com úgy tudja, a felsorolt válogatottak játékosai számára tilos a szex a focivébé hetei alatt. Az oroszok nem hozták nyilvánosságra szexszabályaikat, de nem engedélyezték, hogy a játékosokhoz tartozó nők a csapattal utazzanak, ebből következtethető ki a szextilalom.

Franciaország, Nigéria, Costa Rica és Brazília válogatottjai esetén bonyolultak a megszorítások. A nigériai válogatottnak például csak a házastársi szexet engedélyezik, a brazil csapat játékosai pedig csak akkor szexelhetnek, hogy az együttlét "nem túl akrobatikus". A Costa Rica-iak a második csoportkörig élnek kötelező önmegtartóztatással, a franciák pedig csak akkor élhetnek nemi életet, ha az nem terjed ki az egész éjszakára.

A brit bulvársajtó most azon csámcsog, hogy meztelen nőt fényképeztek le a brit lesifotósok az angol fociválogatott brazíliai szálláshelyéül szolgáló hotel egyik teraszán. A felvételnek azért van hírtértéke, mert az angol focistafeleségek és -barátnők nem kísérték el a csapatot a világbajnokságra, hogy a játékosok figyelmét semmi ne vonja el a meccsekről. A meztelen hölgyet pedig éppen annak az emeletnek az egyik erkélyén kapták lencsevégre, amelyen kizárólag az angol labdarúgók vannak elszállásolva.

A pajzán olaszoknál, az amerikaiknál, az ausztráloknál, a hollandoknál, az uruguayiaknál, a svájciaknál és az angoloknál szabad a szex. A németek és a spanyolok csak a meccs előtti napon nem szeretkezhetnek, de az utóbbiakon ez sem sokat segített. Nem minden csapat teszi nyilvánossá a szexszel kapcsolatos szabályait, de akiknél engedélyezik, hogy a feleségek és a barátnők a játákosokkal aludjanak, a Quartz feltételezte, hogy nincs koitusztilalom.

Akikről semmit sem lehet tudni a szexszel kapcsolatos megszorításokról, azok a következők: Japán, Algéria, Argentína, Belgium, Kamerun, Kolumbia, Horvátország, Ecuador, Görögország, Honduras, Irán, Elefántcsontpart, Portugália, Ghána és Dél-Korea.

Kapcsolódók

Kimaradt?