Bukarestben megtartották a Másság Menetét

Incidensek nélkül zajlott le szombaton délután a szexuális kisebbségek jogaiért szervezett Másság Menete a román fővárosban.

A felvonulók azt kérték, módosítsák az új alkotmányt a 21. század szellemében, egyenlő félként kezelve az összes állampolgárt, tehát módosítsák a család fogalmát úgy, hogy ne csak egy férfi és egy nő kapcsolatát értsék alatta.

A menethez külföldi támogatók, köztük politikusok is csatlakoztak, Michael Cashman brit EP-képviselő pedig a Digi 24-nek is nyilatkozott: „Tisztelnünk kell a tényt, hogy a családok változatosak, a családokat a szeretet fogja össze”. Az osztrák EP-képviselő Ulrike Lunacek azt mondta, amikor megtudta, hogy a szexuális kisebbség tagjai nem mernek megjelenni az utcán a partnereikkel, úgy érezte, itt a helye.

A Másság Menete része a hétfőn kezdődő, és vasárnap záruló Gay Pride (Meleg Büszkeség) rendezvénysorozatnak, amely során koncertet szerveztek, filmeket vetítettek és vitákat szervezett az Asociaţia ACCEPT. A felvonulás napján a Noua Dreaptă román szélsőséges szervezet megszervezte a Normalitás Menetét, követelve a homoszexuális kapcsolatok betiltását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?