Feladták a leckét a Google-nek a törlési kérelmek

Egy nap alatt 12 ezren töltötték ki azt a magyarul is elérhető űrlapot, amelyen bárki kérheti, hogy a Google törölje a rá vonatkozó cikkeket a kereső találati listájáról – írja a hvg.hu.

Az Európai Unió Bíróságának határozata szerint azok a magánszemélyek kérhetik a keresőmotoroktól a nevüket tartalmazó keresési eredmények eltávolítását, akik úgy vélik, hogy az adott cikkek/tartalmak “nem megfelelőek vagy (már) nem relevánsak vagy túlzott mértékűek”.

Már az első napon, pénteken átlagosan 3 másodpercenként kérte valaki, hogy a Google törölje a róla szóló információt a keresőjéből. Bár a kifejezetten magas szám valószínűleg az újdonság ereje miatt is van, már önmagában ezzel, az első napi mennyiséggel sokáig kell foglalkoznia a Google-nek, ha mindegyik kérést érdemben el szeretne bírálni.

Az Európai Unión belülről küldhető kérések 40 százaléka Németországból jön, 14 százalék Spanyolország részesedése, 13 százalék pedig az Egyesült Királyságé. Törlését igényelte már a korábbi tetteire nem büszke politikus, pedofil és rossz véleményekkel illetett orvos is, sőt olyan bűnöző is, akit családja kiirtásának kísérlete miatt ítéltek el, de a büntetést már leülte.

Kapcsolódók

Kimaradt?