Vulgárisan támadta Băsescu tanácsadóját egy orosz diplomata

Vulgárisan reagált pénteken Facebookon a bukaresti orosz nagykövetség első beosztottja a román államfő egyik tanácsosának Oroszországgal kapcsolatos aznapi kijentéseire – számolt be a HotNews.

Iulian Chifu egy bukaresti konferencián mondott beszédet, amelyben bírálta Moszkva expanziós politikáját. Alekszej Babenko orosz diplomata szintén részt vett a keleti partnerségről szóló rendezvényen. Utána a közösségi oldalra azt írta: Iulian Chifu "bekente szarral Oroszországot, majd elbújt".

Az első beosztottat az zavarta, hogy Traian Băsescu tanácsadója szerint Oroszország törvénytelenül kebelezte be a Krím félszigetet, Moszkva a volt Szovjetunió feltámasztására törekszik, fenyegeti Moldova Köztársaságot és Grúziát. "(Chifu) hamar rájött arra, hogyan kell szarral bekenni Oroszországot. (...) Utána elfoglaltságára hivatkozva elbújt. Mit mondjak, profi módon járt el..." – írta a diplomata.

Iulian Chifu nem kívánta kommentálni a HotNewsnak Babenko Facebook-bejegyzéseit. Mint ismert, korábban Dmitrij Rogozin orosz kormányfőhelyettes is a közösségi oldalon fenyegette bombázással Romániát.

Kapcsolódók

Kimaradt?