Ez Károly herceg szerdai programja Erdélyben

A keddtől erdélyi látogatáson tartózkodó Károly herceg  szerdán délben megtekintette a brassói Fekete-templomot, a Szent Miklós ortodox templomot és az első brassói román iskola múzeumát, de sétált a Cenk alatti város központjában is – tudta meg lapunk.

A brit trónörökös délután Zalánpatakra látogat, ahol egy több falusi házból álló épületegyüttessel rendelkezik. A herceg erdélyi látogatása során rendszerint sok időt tölt erdei és falusi sétákkal. Zalánpataki parasztházait a helyi hagyományoknak megfelelően újíttatta fel, de birtokán erdélyi fekete kopasznyakú tyúkokat és mangalicákat is nevelnek.

Károly herceg évente meglátogatja erdélyi birtokait, ilyenkor minden esetben Kálnoky Tibor látja vendégül. A háromszéki gróf korábban úgy nyilatkozott: Károly herceget a hagyományos életmódhoz való ragaszkodás is köti Erdélyhez, és a hagyományos építkezés, a hagyományos gazdálkodás és a hagyományos életmód fenntartásához is hozzá szeretne látogatásaival járulni.

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?