Ismét Erdélyben van Károly herceg

Erdélybe érkezett kedd délután Károly herceg. A brit trónörökös magánrepülőgépe a marosvásárhelyi repülőtéren szállt le. A vidrátszegi reptérről a román kormányőrség kíséretében a Brassó megyei szászfehéregyházai birtokára ment – számolt be a Mediafax.

A hírügynökség tudni véli, hogy a brit trónörökös szerdán Zalánpatakra megy, ahol egy több falusi házból álló épületegyüttessel rendelkezik. Székelyföldi birtokán erdélyi fekete kopasznyakú tyúkokat és mangalicákat nevelnek.

Károly herceg egy évvel ezelőtt járt legutóbb Erdélyben. Akkor vendégül látta miklósvári birtokán Kálnoky Tibor gróf, aki több napot töltött a neves vendég társaságában. Kálnoky tavaly az MTI-nek elmondta: a hagyományos életmódhoz való ragaszkodás is köti Erdélyhez a trónörököst.

A gróf beszámolója szerint a brit trónörökös a hagyományos építkezés, a hagyományos gazdálkodás és a hagyományos életmód fenntartásához is hozzá szeretne járulni látogatásaival. Ezért valamennyi alkalommal olyan személyekkel és szervezetekkel egyeztetnek számára találkozókat, akiknek és amelyeknek ezen a területen vannak kezdeményezéseik.

Károly herceg a romániai rendszerváltás óta visszatérő vendég Erdélyben. Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyében vásárolt parasztházat és hozzá tartozó birtokot.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?