Négymillió dollárért vodkázhatunk

Közel négymillió dollárt ér az a vodka, amely az alábbi ötös toplista első helyezettje. Amennyiben kedves olvasóink úgy érzik, a zsebük megengedi, és szívesen öntöznék a torkukat a közelgő forró nyár alatt milliomosok italával, görgessenek lennebb a cikkben!

5. Belvedere Vodka Belver Bears (7 240 dollár)

Listánk ötödik helyezettje mindössze 7200 dollárba kerül, ez soknak tűnhet, de nem az első helyezett fényében. A Belvedere Vodka még 2011-ben dobta piacra a Jean-Roch-sal együttműködve a Belver Bears márkát, amely nevéhez méltón egy medvét formázó, hátulról megvilágított (plexi)üvegben vásárolható meg.

4. Imperial Collection Vodka Fabergé (9 500 dollár)

Az orosz Ladoga leleményességét dicséri ez a Fabergé-tojásokba töltött Imperial Collection vodka, melyből összesen 100 darab készült. Az italt ötször szűrik át nyírfából készült szénen, aztán még párszor kvarzhomokon, végül némi algán is, ami állítólag garantálja a tisztaságát.

3. Diva Vodka (1 millió dollár)

Hatalmas ugrást jelent a Blackwood Distillers Diva fantázianévre hallgató vodkája, amit a szokásos faszenes szűrést követően drága- és féldrágakövekkel dúsított homokszemcséken is áteresztenek. A legolcsóbb változata is 4000 dollár, a legdrágábbért viszont akár egymilliót is elkérnek.

2. Russo-Baltique Vodka (1 millió 350 ezer dollár)

Némiképp meglepő módon a világ második legdrágább vodkáját egy orosz autógyár állítja elő, a Russo-Baltique a képen látható speciel Albert hercegnek készült. Az üveget fehér- és sárgaarannyal vonták be, a tetején pedig gyémánttal ékesített orosz birodalmi sas látható.

1. Billionaire Vodka (3 millió 750 ezer dollár)

A nevéhez méltóan Milliárdos Vodka a Leos Verres Luxury Group terméke, annyi mindenképpen a javára írandó, hogy ezért az egészen döbbenetes összegért legalább nem egy, hanem mindjárt 5 litert kapunk a legtisztább vodkából. Az italt kristálytiszta vízen, és sok millió dollár értékű gyémánttal dúsított gabonán szűrik át.

Kapcsolódók

Kimaradt?