Minden utazót és járművet regisztrálnak a határátkelőhelyeken

Hosszú sorok és csaknem egyórás várakozás nehezítette meg hétfőn a határátkelést a Szatmár megyei Pete határátkelőnél mindkét irányba – tájékoztatott a szatmar.ro. Románia felé, de Magyarország irányába is 40-50 perc volt a várakozási idő és sokan azt mondják, hogy ez egész héten így marad.

A hatóságok szerint bukaresti parancsra az ország összes határátkelőjénél tüzetesen átvizsgálják az országba be, illetve onnan kilépőket. A hatóságok minden utazót regisztrálnak, ugyanúgy, ahogy autóikat is. Ez viszont időbe telik, ezért a forgalmasabb határátkelőhelyeken komoly sorok alakultak ki a nap folyamán - Szatmár megyében a petei határátkelőhelyen legkevesebb negyven percet kellett várakozni a határátlépésre.

A szatmar.ro szerint hétfő délig mintegy 1800 személyt regisztráltak. Hogy mi az oka a személyek és járművek regisztrációjának, azt senki nem hajlandó elárulni. A Bukarestből érkezett parancs rendelkezett így - mondják.

Oana Totorean, a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség sajtóreferense elmondta: a határrendészet specifikus tevékenységet folytat, semmi különösről nincs szó. Ha pedig a munkájuk miatt torlódás lesz a határátkelőhelyen, újabb határrendészeket állítanak munkába, illetve újabb sávokat nyitnak majd meg a forgalom előtt.

Kimaradt?