Bihar megyében kampányol Antal Lóránt

Bihar megyét járja végig szerdán Antal Lóránt, az RMDSZ EP-képviselői listájának 5. helyezettje. A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) politikusa „door to door” kampányt tart Hegyközcsatárban, Hegyközpályiban és Szentjobbon.

A jelölttel tartott nagyváradi sajtótájékoztatóján Szabó József, a MIÉRT elnöke elmondta: több éve dolgoznak együtt Antal Lóránttal, akit érdemesek tart arra, hogy az ifjúsági szervezetek jelöltje legyen.

A jelölt elmondta, nem tartja magát a szó klasszikus értelmében vett politikusnak. Nem is politikai programmal állt elő, inkább manifesztummal, amellyel a fiatalokhoz kapcsolódó előítéleteket szeretné oszlatni. „Nem igaz, hogy a fiatalok nem olvasnak, nem tanulnak, nem érdekli őket a politika, de tudomásul kell venni, hogy az információkat más úton szerzik be, mint korábban, hiszen az információs társadalom korát éljük” – magyarázta.

Az általános pesszimizmus ellen is szót emelt Antal Lóránt. Mint mondta, igaz ugyan, hogy az uniós támogatásoknak mindössze 30 százalékát hívta le az ország, de meg kell nézni azt is, mi valósult meg ebből pénzből: Hargita megye például második helyen áll az agrártámogatások szintjén, 320 millió euró érkezett a gazdákhoz. Azt is meg kell nézni, hogyan lehet hatékonyabbá tenni a pénzlehívásokat. Tudomása szerint a 2014-2020-as költségvetési időszakra az állami intézmények is csökkentenék a bürokráciát.

Szabó József ugyanakkor elmondta, itthon fontosnak tartják például a román nyelv megtanulására biztatni a fiatalokat, hogy a hiányos nyelvtudás ne jelentsen hátrányt számukra.

 

Kimaradt?