Winkler: a közös munka felbecsülhetetlen érték

„A kaláka, a közös munka hagyománya olyan erdélyi érték, amelyet büszkén vihetünk el Európába. Közös munkával, együtt építkezve nemcsak egy konkrét építmény születésében veszünk részt, hanem bizonyítjuk és biztosítjuk közösségünk életerejét” – fogalmazott hétfő délután Winkler Gyula EP-képviselő, aki Érmihályfalván a szabadtéri Tulipán Kalákán vett részt, a 2012-ben Bihar megyében elindított önkéntes mozgalom egyik közösségépítő eseményén.

Nyakó József polgármesterrel és Cseke Attila képviselővel közösen ő is kivette a részét a kétkezi munkában, és a közösséggel együtt kezdték el a falu határában egy karám megépítését.

"Az erdélyi magyar emberek segítik egymást, ápolják hagyományaikat, tudnak közösen dolgozni. Erdélynek ezt az arcát is mutassuk meg Brüsszelben. Fontos, hogy Európa hiteles képet kapjon az erdélyi magyarokról. Járt utat a járatlanért ne add, tartja a magyar mondás. Negyedévszázada indultunk el ezen az úton, Szövetséget kötöttünk, és bizalommal teszem hozzá, folytatnunk kell, mert ez a helyes út. Kulcsfontosságú, hogy ne másokra hagyjuk az erdélyi magyarok ügyét, hanem legyenek Brüsszelben saját képviselőink, erdélyi magyar politikusok, akik hitelesen tudják értékeinket, érdekeinket megismertetni” – hangsúlyozta az RMDSZ listavezető EP-képviselőjelöltje.

Winkler Gyula Érmihályfalvára Bihar községközpontból érkezett, ahol az iskolásoknak szóló, új délutáni foglalkozásokat biztosító központ (After School) átadóünnepségén vett részt, amelyet  egy millió euró értékű uniós pályázatból építettek fel. Az eseményen részt vettek az RMDSZ parlamenti képviselői, Cseke Attila és Szabó Ödön, Nagy Gizella polgármester és Pető Csilla tanfelügyelő, majd Csernák Béla református lelkész és Szabó Ervin plébános megáldották az új létesítményt.

Kimaradt?