Csak az az RMDSZ-es jelenti fel Băsescut, aki akarja

Nem írják alá testületileg az RMDSZ képviselői és szenátorai azt a bűnvádi feljelentést, amelyet a koalíciós társ Szociáldemokrata Párt (PSD) készül benyújtani az ügyészségen az államfő ellen. A nagyobbik kormánypárt azért fordul a vádhatósághoz, mert Traian Băsescu megfenyegette egyik szenátorukat.

A PSD kedden arra kérte a kormánykoalíció képviselőit és szenátorait, hogy írják alá a feljelentést. "A képviselőházi frakcióban nem hoztunk döntést ebben az ügyben. Én nem is látom nagyon értelmét" – mondta a maszol.ro-nak Máté András frakcióvezető. A politikus azzal érvelt: elégségesnek látja, hogy a feljelentést maga az érintett, Gabrieal Vrânceanu Firea szenátor írja alá. "Örülnék, ha Victor Ponta miniszterelnök éppen ilyen szolidáris lenne, ha nem PSD-s, hanem RMDSZ-es politikusról lenne szó" – tette hozzá.

Utóbb Kelemen Hunor szövetségi elnök is megerősítette a hírtelevízióknak: az RMDSZ nem kötelezi a képviselőit és a szenátorait a feljelentés aláírására, mindenki a belátása szerint jár el. Hangsúlyozta: elítélik a fenyegetőzést és a zsarolást, bármelyik politikus részéről.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?