PSD

Feljelenti a PSD Traian Băsescu államfőt

Bűnvádi feljelentést tesznek a Szociáldemokrata Párt (PSD) politikusai Traian Băsescu ellen, amiért szerintük az államfő „maffiózó módon” támadta egyik szenátorukat, Gabriela Vrânceanu Fireát. Ezt a PSD elnöke, Victor Ponta kormányfő jelentette be hétfőn.

A bejelentés előzményeként Traian Băsescu vasárnap este a Realitatea Tv meghívottjaként a nagyobbik lánya földvásárlási ügyéről, és az ügy kivizsgálására alakult parlamenti bizottságról is beszélt. E bizottság tagja Gabriela Vrânceanu Firea is.

Az államfő elmondta, a lányával együtt készek az ügyészeknek is válasozlnia adni a Nana községben vásárolt földekkel kapcsolatos kérdésekre. Fireáról megjegyezte, remek újságíró, de pocsék jogász. Megjegyezte: a szenátor jobban tenné, ha a férje, Florin Pandele, Voluntari község polgármestere háza táján nézne szét. „Ha nem figyel, egy szép napon már nem találja otthon a férjét. Elég csúnya dolgok történnek Voluntariban” – mondta Băsescu.

Florin Pandele, Voluntari polgármestere ellen korábban bűnvádi eljárás indult korrupció gyanújával, ám a bíróság felmentette.

Victor Ponta minősíthetetlennek nevezte Băsescu kijelentéseit. „Előzmény nélküli, hogy egy szenátor családját megfenyegeti az államfő” – jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, hogy az esetről tájékoztatják az Európai Bizottságot is, az államfőnek pedig a törvény előtt kell felelnie a szavaiért.

Kapcsolódók

Kimaradt?