Sikeres Nők Iskolája: a sikerért folyamatosan dolgozni kell

Politikus, orvos, vállalkozó, menedzser, fodrász, állandó gondozásra szoruló fizikai sérült, zenetanár, rádiószerkesztő  vett részt és osztotta meg tapasztalatait Marosvásárhelyen az RMDSZ nőszervezete által kezdeményezett és megvalósított Sikeres Nők Iskolája című rendezvényen a Maros Művészegyüttes nagytermében.

A meghívottakat és az érdeklődőket Koreck Mária, a marosvásárhelyi RMDSZ Nőszervezetének elnöke köszöntötte, valamint Peti András alpolgármester, Csép Andrea a megyei RMDSZ Nőszervezetének elnöke, Brassai Zsombor megyei RMDSZ-elnök, Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének alelnöke, EP-képviselő jelölt.

A sikernek nincs receptje

A női sikertörténetek egymást követték, családról, gyereknevelésről, karrierépítésről, ezek összehangolásáról esett szó, a fogyatékosság vállalásáról, a betegség leküzdéséről. Gogolák Margit vállalkozó, Simon Judit Gyöngyi a HIFA Egyesület elnöke, Csatlós Orsolya PR-menedzser, Borbély Melinda rádiószerkesztő, majd Mártha Orsolya urológus szakorvos, Simon Ildikó vállalkozó fodrász, Kovács Zsuzsa zongoratanár és Kozma Minika vállalkozó, EP-jelölt mutatkozott be és osztotta meg tapasztalatait a hallgatósággal.

Mártha Orsolya orvos, klinikavezető nagyon hasznos rendezvénynek vélte a találkozót, ahogy érdeklődésünkre elmondta, sok információval távoztak a résztvevők, sok problémafelvetés történt. „Hasznosak ezek  a találkozások, olyan szempontból is, hogy az egészen fiataloktól az idősebb hölgyekig sokan résztvettek. Tudtunk olyasmiket mondani, ami a gyerekvállalás előtt álló fiatalok hasznára válhat” – fogalmazott, majd azt is elmondta, hogy a sikernek nincs receptje, hiszen a rendezvényen is legalább nyolcféle receptet, vagy még annál is többet hallottunk.

„Itt Vásárhelyen magyar nőként, magyar kisebbségi nőként lehet sikeresnek lenni, ha tényleg akar valamit az ember” – mondta a sikeres szakorvos, családanya, aki szerint az is siker lehet, ha egy nő az anya-és feleség szerepe melett a szakmájában is jól teljesít, ha e hármat szerencsésen tudja ötvözni.

Mindenkinek példaértékű lehet az élete

A rendezvény elérte a célját, de méginkább akkor mondható sikeresnek, ha hosszabb távon is képes motiválni a nőket, ha az ott elhangzott beszámolók, kérdésekre adott válaszok arra ösztönzik a hallgatóságot, hogy merjenek tenni sikereik érdekében, ne adják fel álmaikat – mondta a maszol.ro-nak Bessenyei Sarolta vállalkozó. A továbbiakban a Női Akadémia programjain, a különböző szakemberek által tartott rendezvényeken tanulhatnak még többet a hölgyek.

Április 25-én például Székely Klára a betegség tünetei mögött meghúzódó érzelmi okokról fog értekezni a Bolyai Klubban. Május 8-án Hogyan legyünk vállalkozók? címmel általános menedzsment a téma, 16-án a szociális háló megerősítése, 23-án drámapedagógiai műhelybe várja az érdeklődőket Lazsádi csilla, 30-án Mártha Krisztina a gyerekek egészséges életmódjáról, a gyermekkori fogproblémákról tart előadást.

A szombati Sikeres Nők Iskolája olyan más-más korosztályú, szakmai, társadalmi nőket hozott össze, akik vállalták, hogy megosztják tapasztalataikat függetlenül attól, hogy hány évesek, családosok-e, van-e már gyerekük. „Mindenki letett már valamit az asztalra, megvalósított valamit, van mit tanulni tőlük, példaértékű lehet az életük” – mondta érdeklődésünkre Koreck Mária szervező.

A színpadon bemutatkozóktól a nézőtéren helyetfoglalók a gyereknevelésről, a gyerek pályaválasztási irányításáról, család és karrier társításáról kérdezték, az érdekelte őket, hogy melyik az első lépés, létezik-e egy olyan első pont, amely a sikerhez vezető út első lépcsőfoka.

Az is megfogalmazódott, hogy a sikerhez idő kell, nem egy pillanat alatt történik meg, folyamatosan kell azon dolgozni.

Kapcsolódók

Kimaradt?