Kolozsváron indult útjára a Sikeres Nők Iskolája

Sikeres Nők Iskolája címmel szervez a jövőben országos konferencia-sorozatot az RMDSZ Nőszervezete, amelynek első kiadását csütörtökön délután, Kolozsváron tartották meg.

Siker az, hogy ha kitűzünk magunk elé egy célt, és azt el is érjük, nincs megállás – így határozta meg a konferencia-sorozat gerincét adó kifejezést Márton Orsolya ügyvezető elnök, kiegészítve azzal, hogy a nőszervezet működését ugyanez a motiváció hajtja.

Horváth Anna kolozsvári alpolgármester elmondta, a sikert meg lehet tanulni, de osztozni is kell benne, ugyanakkor relatív, hogy ki mennyit ért el: a körülöttünk levők mindig többet gondolnak rólunk, fejtette ki.

Hegedűs Csilla, a nőszervezet alelnöke és EP képviselő-jelöltje nagymamájáról beszélt, aki bár sem vállalkozó, sem akár televíziós személyiség nem volt, hanem egy könyvelő, igenis sikeresnek számított az ő szemében, hiszen szükség volt rá, és örömteli életet élt.

A kolozsvári konferencián három hölgy mesélt arról, mit jelent számukra a sikeresség, hogyan építették ki azt az életet, amelyet most élnek. Lészai Emőke a Csemete Óvoda alapítójaként az első évek nehézségeiről, az oktatási rendszer akadályairól számolt be, felsorakoztatva mindazt az eredményt, amelyet családjával együtt elértek.

Márkus Etelka televíziós szerkesztő huszonöt év sajtóban eltöltött évről mesélt, valamint a Máltai Segélyszolgálat általa újraindított Kolozsvári Fiókszervezetéről. Székely Zsuzsa arról beszélt, hogyan sikerült férjével együtt a rendszerváltás óta fenntartani és építeni egy családi vállalkozást, miként egyeztette össze tanulmányait a vállalkozással, a családdal úgy, hogy örömét is lelje ezekben.

Kimaradt?