Eredményes volt az összefogás, Rareș jobban van

Már sokkal jobban van és jelenleg is felépülése zajlik annak a gyergyószentmiklósi kisfiúnak, akiért az egész város összefogott. A szülők rendkívül hálásak a lakóközösségnek és mindenkinek, aki segített rajtuk.

A négy éves gyergyószentmiklósi Cuptor Rareș heteken át tartó intenzív terápiát igénylő ápolás, valamint a marosvásárhelyi kórház gyerekosztályán zajló további hosszas kezelés után most már a régeni Bestmed Serv klinika lakója, ahol átfogó fejlesztésben részesül. Nagyon sokat gyógyult és fejlődött, hiszen már fel tud ülni, lát, hall és nagyon-nagyon igyekszik, hogy mindent újra megtanuljon, közölte szerkesztőségünkkel az édesanyja, Cuptor Rita.

„Mi, a szülei, végtelenül büszkék vagyunk rá, hogy ilyen jól veszi az akadályokat. És egyetlen percre sem felejtjük, hogy minderre nem kerülhetett volna sor a közösség támogatása, összefogása nélkül. Jelenleg biztosítva van még négy hónapra a rehabilitálás költsége, most úgy látjuk, nem kell továbbra is segítségért folyamodnunk a lakossághoz, a hátralevő költségeket már tudjunk önerőből fedezni”, mondott köszönetet az édesanya minden egyes jó szándékú személynek, cégvezetőnek és sportolónak, aki a gyereke felépülését segítette.

Nagyon sokat segített a lakóközösség

Amint már hírül adtuk, nem csupán Gyergyószentmiklós, de mondhatni egész Székelyföld részt vállalt a kis Rareș segítéséből: a Közösen Gyergyószentmiklósért csoport szervezte a pénzadományok összegyűjtését, a Fogarasy Mihály Általános Iskola és a Csodavilág napközi pedagógusai segítségével, de nagyon sokat tettek a sportolók is a gyerek gyógyulása érdekében. A Progym, a Steaua, az Inter Gyergyó csapatok is felajánlottak adományokat, és a mérkőzéseiken gyűjtést szerveztek ennek érdekében. A gyergyói édesanyák egyesülete szintén rendezvények szervezésével támogatta a szülőket, anyagilag és lelkileg egyaránt.

Rendkívül hálásak a szülők

„Köszönettel tartozunk a gyergyói-medence minden olyan üzletének, szórakozó helyének, akik helyet adtak a gyűjtődobozoknak, vagy rendezvényeket tartottak azért, hogy támogassák kisfiúnk felépülését. Azoknak pedig, akik ezeket a dobozokat megtöltötték, nem is tudjuk szavakkal kifejezni hálánkat. Jó tudni és érezni, hogy ennyi segítő szándékú ember él körülöttünk, hogy van kire számítani, ha baj van. Minden egyes lej, amit nekünk szántak, nagy segítséget jelentett abban, hogy Rareșnek a legjobb fejlesztésben lehet része. Bízunk benne hogy nemsokára ismét ugyanaz a vidám, kíváncsi kisfiú lesz, aki január végéig volt, és akkor majd elmondjuk neki is, mennyi jó ember veszi körül őt”, vallotta az édesanya.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?