Folytatják a kutyák ingyenes mikrocsipelését Nagyváradon

Tavaly kezdték meg a Bihar megye székhelyén az ebek ingyenes mikrocsipelését. A szabadtéri sátrakban 9700 kutyába ültettek ingyenesen mikrocsipet, és összesen 10700 ebet vettek nyilvántartásba.

Az akciót ezen a hétvégén újrakezdik, pénteken 9 és 17 óra között, szombaton pedig 9 és 14 óra között várják majd a gazdákat és ebeiket a fehér sátraknál. A December 1. parkban a katonaszobor mellett felállított sátorba a Sebes-Körös bal, a volt Olaszi temető helyén kialakított parkban a Körös jobb oldalán lakókat várják.

A csipelési kampány 90 napig tart, ez alatt az idő alatt a polgármesteri hivatal munkatársai a cégeket is felkeresik.

Kérik, hogy az ebtulajdonosok vigyék magukkal személyi igazolványukat s az állat egészségügyi könyvét. A csipelést ingyen végzik el az állatorvosok, ha a kutya nincs beoltva veszettség ellen, nincs féregtelenítve, vagy nincs egészségügyi könyve, ezeket a szolgáltatásokat is elvégzik, de fizetés ellenében.

Az ingyenes kampányon kívül egy csipelést állatorvosi rendelőtől függően eddig 30-35 lejért végeztek. A következő csipelésekre még várják a szabványos csipeket, a becslések szerint 50 és 100 lej körüli összegbe is kerülhet majd annak beültetése.

Kimaradt?