Traian Băsescu államfő is gratulált Orbán Viktornak

Traian Băsescu államfő gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek az országgyűlési választáson aratott győzelméhez, és sikert kívánt számára újabb mandátuma célkitűzéseinek megvalósításához - közölte hétfőn az elnöki hivatal.

"Kihasználom ezt az alkalmat, hogy őszintén gratuláljak a magyar népnek. Kifejezem mély meggyőződésemet, hogy a népeink közötti hagyományos barátságra alapuló kétoldalú kapcsolataink minden szinten megerősödnek, a román és a magyar polgárok javát szolgálva" - írta az államfő Orbán Viktorhoz intézett üzenetében.

A román sajtó folyamatosan tudósított arról, hogy idén első ízben romániai magyarok tízezrei szavaztak a magyarországi parlamenti választáson, miután a budapesti kormány könnyített eljárással lehetővé tette számukra a magyar állampolgárság megszerzését.

A szavazás napján Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete az MTI-nek elmondta: a választási procedúrát a román hatóságok semmiben sem akadályozták, mindössze információt kértek arról, hogyan szervezte meg Magyarország a levélben való szavazást a Romániában élő magyar állampolgárok számára.

Zsigmond Barna csíkszeredai magyar főkonzul kiemelte: a román hatóságok példásan viszonyultak a külképviseleten zajló választáshoz, amiért köszönet illeti őket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?