Catherine Deneuve élesen kritizálta Depardieu-t

Nem követendő példa Gérard Depardieu, aki a gazdagokat sújtó adó miatt Franciaországból Oroszországba költözött – ezt nyilatkozta Catherine Deneuve a hongkongi filmfesztiválon.

Catherine Deneuve Bettie-mobil című filmjével érkezett a fesztiválra. A színésznő 2010-ben játszott együtt utoljára Depardieu-vel Francois Ozon Született feleség című vígjátékában:

Depardieu belga és orosz állampolgárságot is szerzett magának, miután kiderült, hogy Franciaországban súlyos adót rónak ki az ország leggazdagabb lakóira.

Deneuve hongkongi nyilatkozatában határozottan kiosztotta a színész. "Azért nem akar Franciaországban élni, mert nem akarja megfizetni az adót. Szerintem Gérard így jobban meg tudja tartani azt, amije van, ahogy azok a gazdagok, akik Franciaországon kívül akarják tartani a pénzüket. De ezt nem tartom követendő példának, és azt sem gondolom, hogy soká fog tartani. Szerintem az ember nem képes sokáig hazátlanul élni" – idézte a dívát a The Hollywood Reporter.

A Bettie-mobilt a magyar nézők tavaly november óta láthatják a mozikban. A filmben Deneuve étteremtulajdonost alakít, aki egy hirtelen szeszélytől vezetve öt napra otthagyja az üzletet, hogy a vidéket járja. A film 2013-ban a Berlinalén is szerepelt.

A 71 éves színésznő következő filmjét, egy bírósági történetet, akárcsak a Bettie-mobilt, Emmanuelle Bercot rendezi.

Kapcsolódók

Kimaradt?