Rágcsálóirtó csalók verik át a háromszékieket

Rágcsálóirtóként bemutatkozó csalók tevékenykednek Sepsiszentgyörgyön. A csalók által alkalmazott módszer, hogy rovar-, illetve rágcsálóirtást végző cég képviselőinek adják ki magukat, majd kifizettetik a lakókkal a szolgáltatást, de miközben a lakásban tartózkodnak, felkutatják és ellopják a lakók pénzkészletét.

Így járt szerdán egy 80 éves sepsiszentgyörgyi férfi is, akitől a csalók 150 lejt kértek a rovar és rágcsálóirtásért, de elloptak tőle további 1.150 lejt is, tájékoztatott Nicoleta Marin. A szóvivő szerint az idős férfi csak a csalók távozása után vette észre, hogy meglopták, értesítette a rendőrséget, jelenleg keresik az elkövetőket.

A rendőrök nem győzik hangsúlyozni, hogy óvakodjanak attól, hogy idegeneket engedjenek be a lakásba, még akkor se, ha azok valamelyik szolgáltató vagy intézmény képviselőjeként mutatkoznak be, vagy balesetre hivatkozva kérnek pénzt.

Egyik csalási módszer, amikor fehér köpenyes, rovar-, és rágcsálóirtáshoz szükséges eszközökkel felszerelt személyek jelentek meg a tömbházakban, és azt állítják, hogy a szolgáltatás kötelező. A hatóságok felhívják a figyelmet, hogy rovar- és rágcsálóirtás szervezetten, általában lakótársulások megrendelése alapján történik, erről előzőleg értesítik a lakókat, fizetni pedig nem helyszínen kell, hanem a lakótársulás gyűjti össze a pénzt.

A rendőrség arra is figyelmeztet, hogy minden esetben ellenőrizni kell az intézmények képviseletében bejelentkező személyeket, és azt is, amikor telefonon balesetre vagy nyereményekre hivatkozva próbálnak rávenni, hogy bizonyos összeget utaljanak egy bankszámlára.

Kapcsolódók

Kimaradt?