Beiratkozások: elégedettek a háromszéki szülők

Az első beiratkozási szakaszban Háromszéken a 2105 kérvényező 98,72 század százalékának abba a tanintézménybe sikerült a gyerekeket beíratni, ahová kérték a szülők – derült ki a Kovászna megyei tanfelügyelőség adataiból.

Ezek szerint a 2015 beiratkozási kérésből 2078 gyereket a szülők kérése alapján a lakókörzeti iskolába vagy esetenként más iskolákba írtak már be. A fennmaradó 27 kérést a kedden kezdődő második iratkozási szakaszban bírálnak el, mert hiányosan voltak kitöltve.

Az eddig előkészítő osztályba beiratkozott diákok 46%-a, azaz 979 fiatal a városi iskolákban szeretne tanulni. A vidéki iskolákba 1.126 tanulót írtak be. A Sepsiszentgyörgy környéki falvakból összesen 28 diákot szeretnének szülei a városi iskolákba járatni. Kovászna megyében 2300, hatodik évét betöltött gyereket várnak összesen 130 előkészítő osztályba.

A kedden induló második iratkozási fordulóban a szabadon maradt helyekre az iskolai körzeteken kívülről is fogadnak gyerekeket. Keresztély Irma főtanfelügyelő szerint az eddigi adatok azt mutatják, hogy nem lesznek olyan jellegű problémák, hogy a diákok nem kapnak helyet olyan osztályokba, ahová be szeretnének iratkozni.  

Kapcsolódók

Kimaradt?