Waldorf előkészítő osztály indul Vásárhelyen

Teljesülni látszik a marosvásárhelyi szülők vágya: ősztől indul waldorf előkészítő osztály a városban, a Nicolae Bălcescu, volt 12-es számú általános iskolában.

A belvárosi iskolák nagyon zsúfoltak, ezért azok közül egyik sem jöhetett szóba – számolt be a maszol.ro-nak Kovács Réka, a kezdeményező szülők egyike. Ezek után a környékbeli falvakban érdeklődtek, ahol az iskolák részéről nyitottságot tapasztaltak, de mivel sokuk számára nehézséget jelentett volna a gyerekek napi ingáztatása, az egyik külvárosi iskolában kerestek helyet.

A Bălcescu iskola, ahol korábban step by step osztály is működött, illetve évekkel korábban a diszlexiás osztályt is ott indították el, befogadó volt, két magyar előkészítő osztály várja ősztől a gyerekeket: egy normál és egy waldorf. A szülők két címzetes tanítónőt is találtak, akik jelenleg végzik a waldorf tanítóképzőt is és akikkel indulhat az előkészítő-, a továbbiakban, jövőtől az első osztály.

„Szeretnénk, ha létrejönne valamikor egy waldorf iskola, külön intézményként” – mondta Kovács Réka. A kezdeményezést a már létező két magyar waldorf óvodai csoport szülői közössége indította el, amit a tanfelügyelőség is jóváhagyott. A jogi hétteret a Nidus (fészek) Waldorf Egyesület biztosítja – tudtuk meg Kovács Rékától.

Kimaradt?