Egyelőre nem lesz magyar prefektusa Maros megyének?

Megtörténhet, hogy egyelőre nem lesz magyar prefektusa Maros megyének, mert a kormányfő meghosszabbította Corneliu Grosu jelenlegi kormánymegbízott április elsején lejáró mandátumát. A prefektust az eredeti tervek szerint a hónap végén nyugdíjazták volna.

A koalíciós pártok közötti egyezség értelmében a Maros megyei prefektusi tisztség az RMDSZ-t illeti meg. A szövetség Maros megyei szervezetének elnöke, Brassai Zsombor hétfőn az ErdélyFm-nek elmondta, Corneliu Grosu mandátumának meghosszabbításáról maga is a sajtóból értesült.

„Az időtartam számomra ismeretlen, a miniszterelnök végül is saját belátása szerint hosszabbítja meg, de mi ragaszkodni fogunk a pártközi megegyezéshez, és kérni fogjuk, hogy mielőbb kinevezzék a magyar prefektust” – jelentette ki Brassai.

Victor Ponta miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy a Maros megyei prefektus elérte ugyan a nyugdíjkorhatárt, de meghosszabbította a mandátumát. Arra kérte Corneliu Grosut, továbbra is lássa el hivatalát, mert a magyarországi országgyűlési választások alatt „nagyon sok provokációnak teszik ki a régiót”.

Kapcsolódók

Kimaradt?