Még gyűlnek az RMDSZ-t támogató aláírások az EP-választásokra

A háromszékiek 33 333, a Maros megyeiek 40 ezer aláírással támogatják az RMDSZ EP-választásokon való indulását – közölte hétfőn az RMDSZ sajtóirodája.

Kovászna megyében az aláírások begyűjtéséhez a szövetség tisztségviselői, polgármesterei, tanácsosai, önkéntesei mellett, az ifjúsági- és gazdaszervezetek tagjai, valamint a megye EMNP és az MPP-s polgármesterei és tanácsosainak egy része is hozzájárult.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke kiemelte: örül, hogy az EMNP és MPP polgármesterei is felismerték az összefogás szükségességét és segítettek a támogató aláírások gyűjtésében. „Az a célunk, hogy minél több magyart küldjünk Brüsszelbe, mert érdekeinkért csak a magyar képviselők küzdenek, értékeinket csak ők viszik el Európába. A mi ügyeinket, a mi képviselőink fogják képviselni, nem mások” – jelentette ki.

Maros megyében közel három hét alatt, a határidő előtt 40 ezer támogató aláírást sikerült összegyűjteni. Az aláírásgyűjtés folytatódik Maros megyében, az RMDSZ vidéki szervezeteinél és önkénteseinél továbbra is támogathatják aláírásukkal a szövetség európai parlamenti jelöltlistáját. A május 25-i európai parlamenti választásokon való részvételhez szükséges 200 ezer támogató aláírást a szövetség már összegyűjtötte pénteken.

Az RMDSZ európai parlamenti választáson való indulását támogató aláírásokat március 24-én iktatja és adja le a Szövetség. A jelöltlistán 32 személy szerepel, melyet Winkler Gyula, Sógor Csaba, Vincze Lóránt, Hegedüs Csilla és Antal Lóránt vezet. Az RMDSZ Európa Parlamenti listáján Háromszékről hárman szerepelnek, Benkő Erikát az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete, Klárik Attilát a területi szervezet, Demeter Ferencet pedig az ifjak jelölték.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?