Kolozsvár főterén vert sátrat az RMDSZ

Jelképes helyszínen, a Mátyás szoborcsoport előtt állította fel ideiglenes sátrát pénteken délután az RMDSZ Kolozsváron, hogy felhívja a figyelmet az európai parlamenti képviseletet támogató aláírásgyűjtésre.

Az aláírókat Hegedüs Csilla a Nőszervezet alelnöke, európai parlamenti képviselőjelölt és Winkler Gyula európai parlamenti képviselő fogadta. A szövetség kétszázezredik támogatója Kelemen Hunor volt, aki viccelődve böngészte a személyi igazolványát, hogy kikeresse, hol és mikor született.

Winkler Gyula elmondta, az akcióval azt a támogatást szeretnék felmutatni, amit a szövetség élvez a magyarság körében, nem csak a nyilatkozatok szintjén, hanem az aláírásokkal is.

"Nagyon fontosnak tartom azt, hogy  jóval a határidő előtt megvan a kétszázezer aláírás, és hogy ez itt történt, egy szimbolikus helyszínen, Kolozsvár főterén" – fogalmazott az EP-képviselő hozzátéve, minden megyéből érkeznek a hírek, hogy még sok aláírásra lehet számítani, az RMDSZ iránti bizalomra.

 Kolozsváron a Memorandumului utcában, a Dónát negyedi piacnál, a monostori Billa illetve Minerva megállóknál, a Mărăști téri piacon és a Iulius Mall bejáratánál lehet támogatni az RMDSZ listáját.

Kimaradt?