Anyázták Lucian Mândruțát a magyaroknak írt jókívánságai miatt

Kénytelen volt letiltani szombat este a Facebook-oldaláról több román felhasználót Lucian Mândruță, mert anyázták a magyarok nemzeti ünnepe alkalmából megfogalmazott jókivánságai miatt. Ezt a tévés újságíró közölte a közösségi oldalon. A következőket üzente támadóinak:

„Azokhoz a románokhoz (magyarokhoz) ragaszkodom, és azokkal tudok azonosulni, akik úriemberek. Azokat a románokat és magyarokat szeretem, akik munkájukkal és értelmükkel irányítják a saját sorsukat. Nem azokat a lúzereket, akik szalmából gyártanak maguknak ősöket, mert mással nem lenne mivel dicsekedniük.

Azokkal állok szóba, akik megértik, attól nem vagyunk felsőbbrendűek, hogy többen vagyunk. Akik megértik, hogy egyenlők vagyunk, mert emberek vagyunk. Azokat az embereket ünneplem, akik megértik egymást és megértik azt is, hogy ez a mi hazánk. Olyan hazánk, amelyben mindenkinek joga boldognak lenni, és senkinek sem kötelessége másokat irányítani!

Mindenkinek bölcsességgel teli estét kívánok. A magyaroknak írt mai jókívánságaim magyarázata pedig egyszerű: meggyőződésem, hogy Románia szegényebb, szomorúbb ország lenne a magyarok, a németek, a zsidók, a lipovánok, a tatárok, a törökök és tatárok (…) nélkül”.

Lucian Mândruță a toleranciára intő üzeneteiről (is) ismert az erdélyi magyarok számára. Tavaly nagy visszhangja volt annak, amikor a székely zászló körüli hisztéria közepén szolidaritása jeléül maga is kitűzte a székely zászlót a Facebook-oldalára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?