Megfenyegették az RMDSZ aláírásgyűjtőit Kolozsváron

Nem zajlik zökkenőmentesen az RMDSZ-es EP-jelöltek indulásához szükséges aláírások gyűjtése Kolozsváron – számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Máté András.

„Több önkéntesüket is megfenyegették román emberek mondván, a magyar pártra nincs szükség” – mondta a Kolozs megyei szervezet elnöke. Tájékoztatása szerint a szervezet által vállalt 17 ezer aláírásból mostanáig hatezer gyűlt össze. Máté arra kéri a választópolgárokat, támogassák az RMDSZ listáját, az Európai Unió ugyanis a következő időszakban kezd tárgyalni az őshonos kisebbségek jogairól.

A jövő héttől utcai standokkal is készülnek: a Memorandumului utcában, a Dónát negyedi piacnál, a monostori Billa illetve Minerva megállóknál, a Mărăști téri piacon és a Iulius Mall bejáratánál várják azokat, akik támogatják a párt listáját.

Máté a kormányalakításról is szólt. Véleménye szerint a román pártok között kevés az ideológiai különbség, és mindannyian voltak már kormányon egymással, ezért nem érti, hogy miért kifogásolják némelyek, hogy az RMDSZ Victor Pontával fogja vezetni az országot. Elmondta, mielőtt szavazott volna a kormányra lépésről, konzultált a Kolozs megyei magyar polgármesterekkel és alpolgármesterekkel, akiknek többsége támogatta ezt a lépést.

Kapcsolódók

Kimaradt?