Az RMDSZ megkezdte az aláírásgyűjtést az EP-választásokra

Az RMDSZ megkezdte az aláírásgyűjtést az európai parlamenti választásokra – jelentette be hétfőn Kolozsváron Kovács Péter főtitkár.

Az RMDSZ kampányfőnökének tájékoztatása szerint legkevesebb 200 ezer támogatói aláírás összegyűjtése a cél, hogy megszólítsák a potenciális szavazókat és felhívják a figyelmet arra: fontos, ha a romániai magyarokat minél többen képviselik az Európai Parlamentben. Az jelöltek indulását támogató aláírásokat várhatóan március 20. körül iktatják. Fontos, hogy a szavazati joggal rendelkező személyek csak egyetlen ívet írhatnak alá – emlékeztetett a politikus.

,,Május 25-én az európai képviseletünkről döntünk. Az a célunk, hogy minél több magyart küldjünk Brüsszelbe, mert érdekeinkért csak a magyar képviselők küzdenek, értékeinket csak ők viszik el Európába” – mutatott rá a választások tétjére a kampányfőnök. Hozzátette: az RMDSZ legfőbb feladata továbbra is az, hogy a magyar emberek jogait megvédje és egybe tartsa közösségünket, amely a hiteles és eredményes európai képviselettel erősödhet és gyarapodhat.

A kampányfőnök tájékoztatása szerint országszerte valamennyi megyei és területi RMDSZ-székházban, valamint a szövetség színeiben tisztséget nyert polgármesterek hivatalában is gyűjtik az aláírásokat. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltlistája – amelyen 32 személy szerepel majd – március elsején, az SZKT (Szövetségi Képviselők Tanácsa) megerősítése után lesz végleges. 

Kapcsolódók

Kimaradt?