Sepsiszentgyörgyön is megszervezik a Székely Szabadság Napját

Turul szobrot avatnak Sepsiszentgyörgyön március 10-én, a Székely Szabadság Napján, majd az ünnepséget követően autóbuszokkal szállítják a résztvevőket a Székely Nemzeti Tanács által Marosvásárhelyre tervezett rendezvényre – közölte szerdán Antal Árpád polgármester.

Az önkormányzat három éve vásárolta meg a Templom és Kőrösi Csoma Sándor utcák sarkán lévő területet, lebontották az ott lévő romos házat, parkosította a területet, villanyoszlopokat, padokat helyezzenek el, és felállítják az öt méteres gránit talapzatra a turulszobrot, amelyet Sárpataki Zoltán csíkszeredai képzőművész készített el.

Antal Árpád szerint a hétfőn 10.30-kor kezdődő szoboravatóra várják a város lakóit. Ez valójában a Székely Szabadság Napjának háromszéki rendezvénye lesz, és az ünnepség után a résztvevők felülhetnek autóbuszokra és elutazhatnak Marosvásárhelyre, a Székely vértanúk emlékművénél megrendezendő megemlékezésre. A sepsiszentgyörgyi elöljáró szerint az autóbuszokat a politikai szervezetek indítják, és előzetes feliratkozás alapján utaztatják Marosvásárhelyre a háromszékieket.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?