Szigorítják a szekeres közlekedést Sepsiszentgyörgyön

Szigorú szabályhoz kötik a szekerek közlekedését Sepsiszentgyörgy területén. Az önkormányzat által elfogadott határozat szerint áprilistól a szekérrel történő személyszállítás tilos, a szekereknek csak mezőgazdasági és erdőkitermelési céllal szabad közlekedniük, és csak ha előzetesen kiváltották az engedélyt a polgármesteri hivataltól.

A polgármesteri hivatal városgazdálkodási irodája által kibocsátott ingyenes engedélyek birtokában is csak előre meghatározott útvonalon, 6 és 20 óra között lehet Sepsiszentgyörgyön szekérrel közlekedni.

A határozat büntetéseket is előír, de szabályszegés esetén a járműveket is elkoboznák. A járművet 15 napon belül válthatná ki a tulajdonos napi 200 lejes illeték ellenében, amely tartalmazza a szállítás, tárolás és őrzés költségeit. Ha az elkobzott szekeret nem váltják ki, az önkormányzat tulajdonába kerül, amely értékesítheti.

A határozat elfogadásakor Antal Árpád polgármester rámutatott: azért vezetnek be szigorításokat, mert sok gyalogos és autós panaszkodott a szabályszegő szekeresekre.  „El kell érnünk végre, hogy ittas emberek, éjszaka, egyirányú utcába ne szekerezzenek szembe a forgalommal” – hangsúlyozta az elöljáró. Leszögezte, hogy a határozattal véget vetnének annak a gyakorlatnak is, hogy lovak legeljenek a város területén. „Akinek a lovak fontosabbak, mint a város, költözzön falura, ott lehetősége van legeltetni” – nyilatkozta Antal.

A szekeresekre vonatkozó határozat elfogadásakor Bálint József MPP-s tanácstag azt kérte, hogy a rendelkezést kézbesítsék minden érintettnek, mert nem bízhatják a véletlenre, hogy arról tudomást szereznek. A polgármester szerint tájékoztatást küldenek azoknak, akiknek szekere be van jelentve az önkormányzatnál, de sokan nem szerepelnek a hivatalos jegyzékben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?