Este 8-kor sok csatornán megszakítják az adást

Áder János magyar köztársasági elnök felhívására a legtöbb magyar televízió- és rádiócsatorna 70 másodpercre elnémul romániai idő szerint hétfő este 8 órakor a holokauszt emléknapja alkalmából. Az országos tévécsatornákon holokauszttal kapcsolatos felvételeket sugároznak.

A magyar közmédia minden csatornáján megszakítja adását este nyolc órakor. A rádiók egy rövid megemlékezés után, hetven másodpercre elnémulnak, a televíziókban pedig ezalatt a hetven évvel ezelőtti eseményekhez kapcsolódó képeket és feliratokat láthatnak a nézők. 

Az RTL Klub a Híradót szakítja meg este nyolc órakor. A nézők holokauszttal kapcsolatos felvételeket láthatnak, hang nélkül. A TV2 a Tények című hírműsorában tart hetven másodpercnyi szünetet, este nyolc órakor ezen a csatornán is néma megemlékezést tartanak a holokauszt áldozataira. 

A csaknem hatvan tagot számláló Helyi Rádiók Országos Egyesülete támogatja a köztársasági elnök felhívását. A Helyi Televíziók Országos Egyesülete is körlevélben hívta fel tagjai figyelmét az államfő kezdeményezésére. 

A Class FM is ismerteti Áder János felhívását és megemlékezik az áldozatokról este nyolc órakor, több mint egypercnyi csönddel - közölték. A Magyar Katolikus Rádió néma imádsággal emlékezik este nyolctól a holokauszt áldozataira - tudatta Radetzky András vezérigazgató-helyettes. A Lánchíd Rádió, az InfoRádió, valamint a Gazdasági Rádió egyaránt csatlakozik a kezdeményezéshez. Csatlakozik a felhíváshoz a Music FM kereskedelmi rádió is. 

A Klubrádió is megemlékezik az áldozatokról, "a magunk módján" - mondta Arató András vezérigazgató. Közölte: fenntartásai vannak egy közjogi méltóságtól érkező felhívással kapcsolatban. A delmagyar.hu és a kisalfold.hu is elsötétül a köztársasági elnök által kért időszakra.

A helyi média is emlékezik: csatlakozott a felhíváshoz a Cegléd TV, a százhalombattai Halom TV, a vecsési Williams TV szintén, a Veresegyházi Városi TV, a Dabas Rádió, a tatabányai és a tatai televízió, a Komárom-Esztergom megyében fogható Forrás Rádió, a szombathelyi városi televízió, a Frisss FM és a Nyugat Rádió, a Pécs és Komló vételkörzetében fogható Rádió 1, a Pécs környéki településeken fogható Pannon TV és Pécs TV, a Veszprém Televízió és a Füred Televízió, a Pápai Városi Televízió, a Zalaegerszegi Városi Televízió, a Helikon Rádió, a Bács-Kiskun megyei Gong Rádió és a Kecskeméti Televízió, a Debrecen Városi Televízió, az FM90 Campus Rádió, a Debrecen Rádió FM95, a Best FM, a GyőrPlusz tévécsatorna és rádió, az Oxigen TV és az Ozone FM mellett sok más vidéki csatorna is.

Magyarországon idén holokauszt-emlékévet tartanak, arra emlékezve, hogy 70 évvel ezelőtt kezdték el a magyarországi zsidók gettókba zsúfolását. A emlékév fővédnöke az UNESCO, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?