EMNP: nem esik szét a háromszéki szervezet

 „A Néppárt nem esik szét Háromszéken, hanem nyomás alatt erősödik” – így kommentálta kedden Papp Előd azt, hogy az elmúlt napokban az EMNP több ismert háromszéki tagja is eltávolodott a szervettől vagy kilépett az alakulatból. Az EMNP székelyföldi alelnöke hozzátette: megítélésük szerint „kívülről jövő bomlasztó tevékenység zajlik”.

Mint arról beszámoltunk az EMNP háromszéki szervezetét már múlt héten kényelmetlenül érintette, hogy Nemes Előd, a néppárt volt Kovászna megyei elnöke,  sepsiszentgyörgyi helyi tanácsos bejelentette: az RMDSZ-ben dolgozik, viszont megtartaná néppárti tanácsosi mandátumát.

Ezt követően hétfőn Váncsa Jenő angyalosi vállalkozó közleményben hozta nyilvánosságra, hogy kilépett az általa is alapított Néppártból és beiratkozott az RMDSZ-be.  Ezt azzal indokolta, hogy az EMNP háromszéki szervezetének vezetőségébe nem a megfelelő emberek kerültek, és az általuk közösen alapított szervezet rossz irányba halad, a szétesés küszöbére került.

Cáfolják a kilépéseket

Váncsa Jenő közleményében azt is írta, hogy Berde Rózália, gidófalvi-, és Vancea Lajos kőröspataki EMNP tanácsosok a továbbiakban az RMDSZ-es polgármesterek munkáját kívánják segíteni, illetve közölte, hogy tudomása szerint kilépett a pártból Jakabos Janka, az EMNT és EMNP háromszéki alapítója is.  

Jakabos Janka később közleményben reagált volt párttársa, Váncsa Jenő értesülésére, és cáfolta ezt a híresztelést, majd hozzátette, hogy nem fogadott szóvivőt, és nem is tart igényt senki részéről ilyen szolgáltatásokra.

Papp Előd és Benedek Erika, a párt Kovászna megyei elnöke rámutattak: Váncsa Jenő telefonon ugyan megerősítette, hogy kilépett az alakulatból, de ezt írásban még nem közölte velük, ennek ellenére elfogadják döntését. Benedek szerinta gidófalvi és köröspataki EMNP-tanácsos cáfolta, hogy kiléptek volna a pártból, ahogy cáfolta azt Jakabos Janka is. 

Nemestől megvonják a bizalmat

A megyei elnök ugyanakkor bejelentette, hogy kiértékelték Nemes Előd viselkedését, és úgy döntöttek, megvonják tőle a politikai támogatást, és visszahívják a Néppárt segítségével elnyert összes tisztségéből, így a sepsiszentgyörgyi tanácsosi mandátumából is.

A Néppárt vezetőinek bejelentése után megkerestük Nemes Elődöt, aki gondolkodási időt kért lapunktól, és azt mondta, hamarosan közleményben hozza nyilvánosságra álláspontját arról, hogy lemond vagy sem tanácsosi mandátumáról. 

Kapcsolódók

Kimaradt?