Ezek derültek ki a kézdivásárhelyi gyilkosról

Kábítószer hatása alatt szurkálta meg családtagjait a kézdivásárhelyi gyilkos. A Kovászna megyei rendőrség parancsnoka, Ion Popa a maszol.ro érdeklődésére elmondta: pozitív lett a drogtesztje annak a 27 éves kézdivásárhelyi férfinek, aki vasárnap leszúrta nagymamáját és édesanyját; a gyilkosság elkövetésekor cannabis hatása alatt állt.

Az eset miatt megdöbbent kézdivásárhelyiek már korábban feltételezték, hogy a gyilkos kábítószer hatása alatt rendezett vérfürdőt, ugyanis nemrég tért haza a megengedő drogpolitikájáról is ismert Hollandiából.

Csak sír és hallgat

A rendőrparancsnok tájékoztatása szerint a Kovászna megyei törvényszék 29 napos fogságba helyezte a minősített emberöléssel vádolt férfit, akivel azonban a nyomozók nem tudtak érdemben beszélni, mivel a sepsiszentgyörgyi fogdában csak sír és hallgat. Eddig azt sikerült megállapítani, hogy a férfi összeveszett 80 éves nagymamájával, és hirtelen felindulásból egy késsel többször megszúrta, majd az idős asszony segítségére siető édesanyját is megsebesítette. Ion Popa szerint a nagymama testén 27 késszúrást találtak, amelyből három létfontosságú szerveket, a szívet, tüdőt és az agyat érintette.

Az édesanyja testén 10 késszúrás van, de egyik se veszélyeztette életét. Az 54 éves nőt a brassói kórházban kezelik, és hétfőn magához tért. A rendőrparancsnok szerint a nyomozók kedden szerették volna kihallgatni a gyilkosság körülményeiről. A kihallgatásra azonban szerdán kerül sor, mivel a sebesült asszony azt kérte, hogy részt vehessen a nagymama keddi temetésén.

Ion Popa elmondta,  a férfit pszichiátriai szakvéleményezésnek vetik alá, hogy megállapíthassák beszámítható volt-e a gyilkosság elkövetésekor, ezt követően pedig pszichológusi segítséget is kaphat.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap délben vérfürdőt rendezett szülei otthonában egy 27 éves kézdivásárhelyi férfi, aki többször megszúrta 80 éves nagyanyját, aki belehalt sérülésébe, majd megsebesítette 54 éves anyját is. Ezt követően késsel kezében kiállt a tömbház negyedik emeleti ablakába, és azzal fenyegetőzött, hogy kiugrik onnan.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?