Bekeményítenek a kovásznai kezelőközpont elbocsátott alkalmazottai

Éhségsztrájkkal fenyegetnek a kovásznai szálloda elbocsátott alkalmazottai. Mint arról beszámoltunk, szerda óta naponta a Montana szálló elé vonul tiltakozni az a 25 személy, akinek karácsonykor felbontották munkaszerződését.

Vasile Neagovici a Sanitas háromszéki szervezetének elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy a tíz naposra tervezett utcai tiltakozás ideje alatt terveznek egy nagyszabású, 200-300 embert felvonultató tüntetést a szálló előtt, de nem kizárt, hogy Bukarestbe vonulnak a cég székháza elé.

Az érdekvédelmi bizalmi rámutatott: ha a Montana szállót bérlő Sind Tour Trading cég nem vonja vissza az elbocsátásról szóló határozatát, a tiltakozók meghatározatlan ideig éhségsztrájkba lépnek. Vasile Neagovici embertelennek tartja a hotel vezetőségének bánásmódját, és megdöbbenve értesültek, hogy az alkalmazottak elbocsátásukat kapták „ajándékba” karácsonykor. Sérelmezi, hogy a szálló kizárólag az államilag támogatott kezelőjegyekkel érkező vendégekből él, a vezetőség meg se próbálja népszerűsíteni szolgáltatásait. Ugyanakkor visszásnak tartja, hogy a Montana szálló a „Frăţia” szakszervezeti szövetség tulajdona, amelynek egyébként a Sanitas szakszervezet is tagja.

Kapcsolódók

Kimaradt?