Băsescu „mocskos bosszúját” emlegeti a PSD

Annak ellenére, hogy a legfelsőbb bíróság öttagú ítéletőtanácsa egyhangúlag ítélte el hétfőn négy év letöltendő szabadságvesztésre az alapfokon is elítélt Adrian Năstasét, a volt kormányfő pártjának politikusai továbbra sem egykori vezetőjüket, hanem Traian Băsescu államfőt hibáztatják az igazságszolgáltatás döntése miatt.

Victor Ponta kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfő este az egyik hírtelevízióban politikai elítéltnek nevezte, és a bebörtönzött Julia Timosenko volt ukrán miniszterelnökhöz hasonlította mentorát. Szerinte Adrian Năstase „hogy Traian Băsescu rendszerének” áldozata. Hozzátette, hogy a PSD legfontosabb céljának tekinti az államfő rezsimjének felszámolását.

A PSD szóvivője, Cătălin Ivan az ítélethozatal után a Mediafax szerint kijelentette: Adrian Năstase túl drágán fizetett azért, hogy Traian Băsescu ellenlábasa volt. Hozzátette, a PSD kötelességének érzi folytatni a küzdelmet „az államfő rezsimje ellen”.

Adrian Năstase hétfőn este adta fel magát a rendőrségen. Az újságíróknak nyilatkozva „mocskos bosszúnak”, „szörnyű igazságtalanságnak”, nevezte a bebörténzését – írta a HotNews a hírtelevíziókat idézve.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?