A Szent Angéla gyermekotthonnak gyűjtenek Váradon

A Bihar megyei RMDSZ nőszervezete is bekapcsolódott a Mosolygó karácsony címmel indított országos programba. A hölgyek ajándékgyűjtést és gyermekfoglalkozásokat is szerveznek, Nagyváradon és vidéken egyaránt.

A Mosolygó karácsony program keretében Határtalan szeretet mottóval megyeszerte ajándékcsomagokat gyűjtenek, és gyermekeknek szerveznek játszóházakat, mondta Víg Hajnalka, a megyei nőszervezet elnöke. A megyeszékhely tevékenységeiről Fodré Gabriella nagyváradi koordinátor számolt be.

A nagyváradi női tagozat a városban a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Szent Angéla-házban élőknek gyűjtenek tartós élelmiszereket, tisztítószereket. Az adományokat december 18-áig öt gyűjtőpontnál veszik át. Aki tehát támogatná a gyermekotthon lakóit, az adományait a következő helyekre jutathatja el: Biró Rozália szenátor irodájába (Unirii tér 2–4. sz. Fekete Sas-palota) hétfőn és szerdán 15–17 óra között; a Nagyvárad-Szőllősi RMDSZ-körzet székházába (Liszt Ferenc u. 36/A sz.) hétfőn és szerdán 16–17 óra között; a Dél-Rogériuszi RMDSZ-körzet székházába (Dacia sugárút 106 sz.) hétfőn, szerdán és pénteken, 09–13 óra között; a Várad-Velencei RMDSZ körzet székházába (katolikus kultúrház), hétköznaponként 17–18 óra között; Várad-Rétre, a N. Titulescu utca 1 sz. alá (a Léda-ház mellett), hétfőn és szerdán, 15–18 óra között; a Nagyvárad-Újvárosi RMDSZ-körzet székházába a (S. Bărnuţiu u. 14. sz.) hétköznaponként 10– 14 óra között.

Szintén Nagyváradon két kézműves-foglalkozásra várják a gyermekeket: december 14-én, szombaton a szőllősi RMDSZ-székházban 11 órától, december 17-én, kedden 16 órától pedig a biharpüspöki Bocskai István Közösségi és Kulturális Központban szerveznek foglalkozást.

Kimaradt?