Tolvajlással vádolják a pungești-i lakosok a csendőröket

Lopással vádolják a Vaslui megyei pungești-i lakosok a csendőröket, írja a Vremea Nouă helyi lap. A településre november 29-én érkezett Svédországból élelmiszersegély, ezek közül mintegy 60 zsákot a tüntetők által felállított sátrakban helyeztek el. December 2-án, amikor a csendőrök szétverték a tiltakozók táborát, a zsákok a sátrakban maradtak… csütörtökig. Péntek reggel ugyanis, amikor a tiltakozók egy csoportja újból a helyszínre léphetett, nem találták már ott a segélycsomagokat.

Virgil Vinersariu és Paul Iurea öko-aktivisták szerint a segélycsomagokat csakis a csendőrök emelhették el, hisz ők voltak azok, akik folyamatosan a térségben tartózkodtak, és senkit nem engedtek közeledni. A svédországból érkezett segélycsomagok élelmiszert, lábbelit, ruhaneműt, elektronikai felszerelést és játékokat tartalmazott, valamennyi csomag Pungești település lakóit illette.

A táborlakók a település lakóival együttesen feljelentést szándékoznak letenni a térségben tartózkozó csendőrök ellen, akik december 2-án felszámolták a tábort és eltüntették a tárgyi javakat.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?