Jövőre nagy buszokkal járhatnak iskolába a gyerekek

Jövőre több férőhelyes buszokat vásárolhatnak a tanintézmények annak köszönhetően, hogy a képviselőház kedden megszavazta az RMDSZ erre vonatkozó törvényjavaslatát.

"A képviselőház plénuma 333 szavazattal és egy ellenszavazattal fogadta el kedden a kezdeményezésünket, ezt követően az államelnöki hivatalba küldik kihirdetésre a megszavazott törvényt” – ismertette Cseke Attila képviselő, majd kifejtette, a jogszabály értelmében nem csak az önkormányzat és az állam részesül előnyben, hanem elsősorban a tanintézmény és a diákok. A remények szerint jövőre elkerülhetők lesznek a kis, 16 férőhelyes mikrobuszok okozta kényelmetlenségek a diákok szállításában.

Indoklásában Cseke Attila kifejtette, vannak olyan helyzetek, ahol indokoltabb lenne az iskola és a lakhely közötti utat egyszer megtennie az iskolabusznak. Ez mindenki számára előnyös lenne, elsősorban a szülők és a gyerekek számára, de ugyanakkor az önkormányzatnak, a tanügynek és az államnak is: kevesebbe kerülne egy ilyen út az államnak és a gyerekek sem várnának annyit a busz érkezésére, amiatt, hogy annak többször is fordulnia kell a behatárolt férőhelyek miatt. „Reméljük, az államelnök is hamarosan aláírja a képviselőház által megszavazott törvénykezdeményezést, így nemsokára életbe is lehet léptetni” – hangsúlyozta a képviselő.

Kapcsolódók

Kimaradt?