Több férőhelyes iskolabuszokat kaphatnak jövőre a tanintézmények

A képviselőház közigazgatási bizottsága elfogadásra javasolta az RMDSZ-nek azt a jogszabály-kezdeményezését, amely a jelenlegi tizenhat plusz egy személyes mikrobuszok helyett több férőhelyes iskolabuszok megvásárlását szorgalmazza a tanintézményekben. Az alsóház plénuma a későbbiekben dönt a törvénymódosításról – tájékoztatott szerdán Cseke Attila képviselő, a szakbizottság alelnöke.

Mint ismeretes, az RMDSZ parlamenti frakciója korábban arra kérte a kormányt, hogy irányozzák elő nagyobb férőhelyes iskolabuszok vásárlását a jövő évi költségvetési törvényben. „Gazdaságilag és technikailag is vannak olyan helyzetek, amikor indokoltabb lenne, az iskola felé, illetve a lakhely felé vezető utat egyszer megtenni. Ez elsősorban a szülők és a gyerekek számára előnyösebb, ugyanakkor az önkormányzatnak, a tanügynek és az államnak is. Hiszen kevesebbe kerülne egy ilyen út az államnak, és a gyerekek sem várnának annyit a busz érkezésére, mely gyakran többször is fordul a behatárolt férőhelyek miatt” – hangsúlyozta a politikus.

Cseke emlékeztetette a kormánynak arra az ígéretére is, miszerint a nagyobb kapacitású iskolabuszok beszerzése érdekében pénzalapot különít el az állam költségvetéséből. ,,Reményeink szerint a képviselőház plénumában is megszavazzák kezdeményezésünket, így jövőre elkerülhetjük azokat a kényelmetlen helyzeteket, amelyek a jelenlegi tizenhat plusz egy személyes mikrobuszokkal történő szállítás során merültek fel” – fogalmazott az RMDSZ-es képviselő a szakbizottság ülése után.

Kapcsolódók

Kimaradt?