banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Băsescu: a kormány rossz alkut kötött az IMF-fel

Újra kellene tárgyalnia a kormánynak a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) tett vállalásait az államfő szerint. Traian Băsescu péntek este kijelentette: a Ponta-kabinet rossz alkut kötött a nemzetközi hitelezőkkel.

Az államfő szerint a kormány IMF-hez intézett szándéklevélben foglaltak esélyt sem adnak a román gazdaságnak a talpra állásra. „A tervezett intézkedések révén a drágulások miatt még azok is rosszul járnak, akiknek amúgy növekedne a jövedelmük. Sokkal súlyosabb azonban, hogy ezek az intézkedések esetlegesek, gátolják a gazdasági fejlődést” – fogalmazott sajtónyilatkozatában Băsescu.

Az államfő intelmei hidegen hagyták a miniszterelnököt. Victor Ponta péntek este emlékeztette Traian Băsescut arra, hogy 2010-ben csökkentette a fizetéseket és növelte az áfát. „Isten ments, hogy ilyen embertől fogadjak el tanácsot” – mondta a kormányfő.

Mint ismert, a kormány november 4-én tárgyalt az IMF bukaresti delegációjával a jövő évi költségvetésről és a deficit leszorítása érdekében vállalt intézkedésekről

Kapcsolódók

Kimaradt?