Megteltek a kutyamenhelyek Bukarestben

Napi 70-80 kóbor kutyát sikerül befognia a fővárosi főpolgármesteri hivatalnak. A Hotnews pénteken beszámolt, hogy a kutyamenhelyek megteltek, nincs már hely, ahová vigyék a sintérek a kutyákat, a hatóságok pedig nem altatják el a gazdátlan ebeket.

Az elmúlt két hónap alatt összesen 3052 kutyát gyűjtöttek be a sintérek, 942-t ezek közül magánszemélyek fogadtak örökbe, 881-et pedig a Dog Town nevű szervezet. Mindössze 72 állatot altattak el, mert azok betegek voltak.

A főpolgármesteri hivatal állatokért felelős vezetője, Răzvan Băncescu a sajtónak elmondta, 15 sintéralakulat foglalkozik a kóbor kutyák befogásával, és különösen azt követik, hogy a kialakult falkákat bontsák fel, mivel köztudott, hogy a falkába verődött állatok veszélyesebbek a magányosaknál.

A menhelyek viszont zsúfolásig teltek, év végéig csupán 500 férőhellyel tudják bővíteni ezeket. Băncescu szerint a tavaly októberi adatokhoz képest idén októberben 43 százalékkal csökkent a kóbor kutyák által megharapott személyek száma Bukarestben.

Bukarestben a becslések szerint legalább 65 ezer gazdátlan kutya kóborol – írta a Hotnews.

Kimaradt?