Blogon tudósít az ellopott telefonjával készített romániai fotókról a kárvallott

Külön blogot hozott létre egy belga férfi azoknak a fotóknak a közzétételére, amelyet ellopott telefonjával készít hetek óta egy tulceai férfi. Új romániai birtokosa ugyanis nem tud arról, hogy HTC One X típusú készülék automatikusan továbbítja interneten a felvételeket az eredeti tulajdonosához.

A telefon a nyáron tűnt el Spanyolországban a turistaúton tartózkodó belga állampolgártól. Azóta a blog révén az egész világ megismerhette a készülék új tulajdonosának családtagjait (gyermekét és feleségét/élettársát, anyját és anyósát), bevásárló-körútjaikat.

A képekről kiderül, hogy a feltételezett tolvaj – aki elméletileg akár jóhiszeműen is vásárolhatta a valódi tettestől a készüléket – Tulceán él, és autója rendszáma része az AUR szó. A felvételek alapján azt is megtudjuk, hogy a romániai férfi még Adi Minunéval, a román manelezene sztárjával is találkozott egy keresztelőn.

A belga férfi egyik utolsó bejegyzésében leszögezi: távolról sem az volt a célja, hogy bebizonyítsa, a romák és a romániaiak mind tolvajok.

Kimaradt?