Markó Attila „utolsó kiáltása”: legyen vége már ennek!

„Hatalmas terveket teszünk holtvágányra, mert egy buzăui bíró úgy döntött, hogy egy kicsit eljátszik az életemmel. Évek peregnek le úgy, hogy fontos döntéseket, közép- és hosszútávra mutató döntéseket nem merünk életbe léptetni. Nem is tudom, hogy van-e ennél nyomasztóbb állapot…” – írta pénteken internetes oldalán Markó Attila.

A Mikó-perben első fokon három év börtönre ítélt politikus 45. születésnapján írta bejegyezését, utalva arra, hogy két hét múlva, a következő tárgyaláson akár már ítélet is születhet az ügyében. „Mához két hét valamilyen formában véget ér életem utóbbi öt évének furcsa, sajátos, egyedi színezetű kálváriája” – fogalmaz a parlamenti képviselő.

Markó felidézi a per eddigi lefolyását, váratlan fordulatait, majd köszönetet mond mindazoknak, aki az elmúlt öt évben mellette álltak. Lefegyverző őszinteséggel ír azokról a fizikai tüneteket, amelyekkel szervezete reagált az elmúlt időszak megpróbáltatásaira: megőszült, felejt, rossz alvó lett és „még jobban” hadar.

„Én csak azt szeretném, ha igazságom végleges és jogerős birtokában elmehetnék majd azokhoz az emberekhez, akik megszavaztak – de azokhoz is, akiket mások becsaptak – és elmondjam: megéri! Ember, megéri küzdeni az igazadért, megéri küzdeni azokért az igazságokért, amelyek mind-mind téglák lehetnek a mi jelenünkben, de sokkal inkább gyermekeink jövőjének építésében” – fogalmaz bejegyzése végén a Mikó-per elítéltje.

Kapcsolódók

Kimaradt?