Mégsem a kóbor kutyák ölték meg a bukaresti kisfiút?

Az eddig elvégzett vizsgálatok eredménye azt mutatja, nem a kóbor kutyák marcangolták szét a négy éves kisfiút Bukarestben, szeptember elején. Hétfőn este a román sajtó nem hivatalosan nyilvánosságra hozott, de a vizsgálódás köréből származó forrásokra hivatkozva közölte, a kisfiú halálos sebeiből és a kóbor kutyafalka egyedeitől vett DNS-minták nem egyeznek. Ez azt jelenti, a gyermeket a helyszínen talált egyetlen kutya sem harapta meg.

Ez a fordulat azt a feltételezést támasztja alá, hogy a kisfiút egy harci eb támadta meg. A kutya gazdája vélhetően a holttestet olyan terepre helyezte el, ahol a látszat szerint kóbor kutyák támadására lehetett átruházni a tragédiát.

A tragédia napján a két testvér elcsatangolt a nagymama mellől egy játszótérről, majd később csak egyikük tért vissza, a hat éves fiú. Őt egy fiatalember kísérte a nagymamáig, majd elment a helyszínről és azóta sem jelentkezett sem a családnál, sem a rendőrségen, hogy a részletekről beszámoljon - írja a dcnews.ro.

További vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy kiderítsék, mi is történt a tragédia napján. Eddig a gyerek szüleit és nagymamáját, egy állatvédő szervezet tagjait és annak a magánterületnek a tulajdonosát hallgatták ki, ahol a kisfiú holttestét találták. 

Marius Marinescu, az Állatvédők és Környezetvédők Szövetségének elnöke a sajtónak azt nyilatkozta, a gyerek tetemén talált sebek, de a tragédia körülményei és a helyszínen talált kóbor kutyák barátságos viselkedése is azt mutatják, harci kutya támadás áldozata lett a kisfiú. Szerinte hamarosan bebizonyosodik a feltételezés, és akkor „hiábavalónak bizonyul a kutyahisztéria”. Marinescu szerint az esemény körülményeit valaki vagy valakik tudatosan ferdítették el, eddig tisztázatlan érdekeknél fogva.  

A DC News hírportál arra gyanakszik, politikai érdekek húzódnak az ügy hátterében, a közvélemény manipulálása és a figyelemelterelés zajlik, vélhetően Verespatak miatt. A portál  még a történtek valódiságát is megkockáztatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?