Rendszeresen ellenőriztetné a tanárokat Pricopie

Arra kéri Remus Pricopie oktatási miniszter az iskolaigazgatókat, hogy a hétfőn kezdődő tanévben rendszeres és következetes ellenőrzéseket tartsanak az osztályokban, különös figyelmet fordítva a pedagógusok munkájára – idézte tárcavezetőt a citynews kedden.

A tárcavezető azért tartja szükségesnek a folyamatos ellenőrzés bevezetését, mert a tanulmányi eredmények és az országos szintfelmérő tesztek eredményei között óriási eltérések vannak, ami szerinte azt sugallja, hogy a tanárok nagyobb jegyeket osztogatnak, mint amennyit a tanulók valós tudása megérdemel.

Az idei képességvizsga eredményei 2,5-4 ponttal is magasabbak voltak ugyanazon diákok tanulmányi eredményeinél az adott tantárgyból, de egyes megyékben még 7 pontos különbséget is felfedeztek. Emiatt a tanügyminiszter múlt héten máris rendelkezett a középiskolai felvételiről: jövőtől 75 százalékos arányban számít majd a beiratkozásnál a képességvizsga eredménye, és csak 25 százalékban az 5-8. osztály tanulmányi átlaga.

Továbbá ugyancsak ellenőrző eszközként vezeti be a tárcavezető a kétévenkénti országos ismeretfelmérő teszteket, ezt már korábban bejelentette. A 2013/14-es tanév első iskolanapja hétfőn, szeptember 16-án lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?