MPP

Az MPP támogatja a helyi népszavazások kiírását

A Magyar Polgári Párt (MPP) önkormányzati tisztségviselői révén kezdeményezi és támogatja a helyi népszavazások kiírását a romániai régiók átszervezése ügyében - közölte az MPP az MTVA Külhoni Magyar Sajtószolgálat honlapján.

A Bíró Zsolt pártelnök által aláírt közlemény szerint az MPP cselekvően támogatja a népszavazások kiírása érdekében kezdeményezett aláírásgyűjtési folyamatot is minden olyan közigazgatási egységben, ahol erre a választások alkalmával felhatalmazást nyert, vagyis Maros, Hargita és Kovászna, valamint Bihar, Szatmár és Szilágy megyékben.

 "Az Európai Unióban elfogadott elv, hogy a régiókat nem kijelölni, hanem elismerni kell! (...) A román kormány tervezett régióátszervezési elképzelései kapcsán ismételten leszögezzük: mind Székelyföld, mind a Körösök vidéke (Partium) esetében határozott elképzelésünk, hogy ezen területek a jövőben csakis önálló fejlesztési régióként határozhatóak meg" - olvasható a közleményben.

 A kommüniké leszögezi: az MPP nem mond le a Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlésen 2009. szeptember 5.-én elfogadott elvről, mely szerint Székelyföld fel nem osztható és be nem olvasztható, csakis természetes, történelmileg kialakult regionális határai közt, önálló, többlethatáskörökkel rendelkező autonóm közigazgatási egységként képzelhető el a jövőben, amelynek egyben különálló fejlesztési régiónak is kell lennie.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?