Alkalmazottjainak 11 százalékát bocsátja el a postavállalat hétfőtől

A Román Posta 3650 alkalmazottját, azaz alkalmazottjainak 11 százalékát bocsátja el szeptember 3-tól kezdődően a vállalat átszervezési folyamatának keretében, amelynek célja az, hogy egyensúlyba hozza a postai szolgáltatások arányát az alkalmazottak számával. A postavállalatnak jelenleg valamivel több, mint 32 ezer alkalmazottja van.

„Augusztus 18–23. között a vállalat 2392 alkalmazottja kérte írásban a kollektív elbocsátást. Augusztus 28–31. között szakmai tesztnek vetjük alá az alkalmazottakat, eldöntendő, hogy kik fognak szerepelni az elbocsátandók listáján. Az átszervezési folyamat végén a Román Postának 3650-nel lesz kevesebb alkalmazottja. Az elbocsátási kritériumokat a vállalat vezetősége a romániai postai dolgozók szakszervezetének beleegyezésével dolgozta ki” – olvasható a vállalat által kiadott sajtóközleményben.

A postavállalat menedzser-csapatának fő célkitűzése a jövedelem növelése, a költségek csökkentése, a vállalat régi adósságainak csökkentése és piacvezetői szerepének megszilárdítása – mutat rá a közlemény.

A 2012-ben elért 1,26 milliárd lejes üzleti forgalommal a Román Posta a legnagyobb helyi szolgáltató a postai szolgáltatások terén, országos hálózata 5600 egységet számlál.

A vállalatnak 2012 végén 568,2 millió lejes tartozása volt, ami 2,9 százalékos növekedést jelent 2011-hez képest.

Kapcsolódók

Kimaradt?