Elkezdik az Árpád úti híd felújítását Kolozsváron

Két hidat is felújít a kolozsvári Polgármesteri Hivatal a város költségvetéséből. Ezt kedden jelentette be Emil Boc polgármester az után, hogy múlt héten életveszélyessé vált a város egyik legforgalmasabb hídja, az Árpád (Traian) úton, mert egyik oldalán a járdarész leszakadt.

Az elöljáró a sajtónak adott nyilatkozatában elmondta, az Árpád úti hidat teljes mértékben felújítják, hasonlóképpen a Kolozsvár Aréna mellett lévő Garibaldi hidat is, hiszen az is rossz állapotban van, ráadásul részleges teherforgalom is zajlik rajta. Mindkét híd felújításához szükséges beruházást a város saját költségvetéséből állja. A tervek szerint legalább húsz évre szavatolják a felújított hidak biztonságát. Tervben van további négy híd felújítása is, ám ezeknek az állapota nem sürget annyira, éppen ezért uniós alapokból szeretnék megvalósítani a munkálatokat.

Az Árpád hídon a múlt heti beszakadás óta forgalomkorlátozás van érvényben, ennek értelmében a 30 tonnánál nagyobb súlyú teherforgalom teljesen le van tiltva a hídon, a megengedett sebesség pedig 30 kilométer per óra. 

Kapcsolódók

Kimaradt?