Csak fodrásza mentheti meg a lebénulástól

Az amerikai Asha Mandela 25 éve növeszti haját. Az asszony élete nagy részét nem mindennapi hajkoronájának szentelte és elmondása szerint soha nem lesz hajlandó levágni fürtjeit – írja a Daily Mail alapján a Bors. Mandelát még az sem zavarja, hogy orvosai szóltak neki, ha nem kurtítja meg haját, néhány éven beül egész teste lebénulhat.

A nő rasztái több mint 16 méter hosszúak és közel húsz kilót nyomnak. Ez a súly az, ami az orvosokat aggasztja. - Az emberi test nincs arra felkészülve, hogy ekkora súly nehezedjen rá. Asha haja minden nap visszafordíthatatlan károkat okoz gerincében és hamarosan lebéníthatja – nyilatkozta az egyik doktor a riportereknek.

Az asszony viszont kijelentette, nem érdeklik a veszélyek. Elmondása szerint számára haja, olyan mintha a gyermeke lenne. – Bébinek szoktam hívni és úgy vigyázok rá, mint a kislányomra. Ha elvennék tőlem élőhalottá válnék – mondta Mandela egy tévés műsorban.

Az asszony egyébként jelenleg a világ leghosszabb raszta hajával büszkélkedhet, mellyel még a Guinness rekordok könyvébe is bekerült.

Kapcsolódók

Kimaradt?