A leghosszabb hajú kislány a Rekordok Könyvébe vágyódik

Annak ellenére, hogy alig 8 éves, egy Nagy-Britannia-i kislány minden rekordot megdönthet hajának hosszúságával. Bohdana Stoska 1,37 méter magas, bokáig érő haja 91 centiméter.

A kislány meg van győződve arról, hogy neki van a leghosszabb haja Nagy-Britanniában, még akkor is ha erről nincsenek konkrét adatok.

Az anya, Olga Stoska úgy döntött, hogy nem vágja le lánya haját 3 éves koráig, ekkor viszont Bohdana gondolta úgy, hogy nem érhet olló szőke fürtjeihez. Hogy haja egészséges maradjon, a kislány fél órát fésülködik naponta, és csakis erősítő samponnal mossa haját.

Bohdana a The Sun-nak elmondta, sokan csodálják a hajáért, vannak viszont akik irigykednek. Iskolájában is sokan néznek rá ferdeszemmel, de ő egyelőre nem tervez változtatást.

A világ leghosszabb hajú nője egy 53 éves Xie Qiuping. A kínai rekorder haja 13 éves kora, vagyis 1973 óta nem került közelebbi viszonyba az ollóval, így hosszúsága mostanra meghaladja az öt métert. Ha vesszük azt, hogy hajunk átlagosan havonta nő egy centit, akkor kiszámolhatjuk, hogy egy méteres hét év után lesz, persze csak ha addig le nem törnek a végei.

Bohdana most azt szeretné, ha bekerülnek a Rekordok Könyvébe. Nem egészen esélytelen vágya teljesülése.

Kimaradt?